За нас

понеделник, 5 ноември 2012 г.

Изложба на детски рисунки 2012г.


„Да отвориш очи сутрин все още не означава, че си се събудил. Буден е човекът с отворено съзнание – за всичко, което го очаква през деня и през целия му живот. Държат ни будни много неща – любовта и грижата за близките ни хора, радостта, тъгата, жаждата за знания и приключения, чувството за дълг. Да бъдеш „будител” не е само дума или професия. Това е морална човешка отговорност, която истинските хора поемат всеки ден – пред другите, но най-вече пред себе си. „

На 3.11.2012г. се проведе изложбата и награджването на победителите от  ІІІ-я национален конкурс за детска рисунка на тема „Незабравими спортни мигове от лято 2012”, който традиционно НЧ „Европа-2004”, организира по случай 1 Ноември - Ден на народните будители.

Тази година въпреки трудната спортна тема на конкурса, провокирана от летните олимпийски игри в Лондон, ние отново останахме приятно изненадани и очаровани от големият брой /над 500/ прекрасни рисунки на талантливи деца от цялата страна.

Много сме щастливи, тъй като наши почетни гости бяха едни от най изявените и успешни олимпийски съзтезателки на България – Станка Златева- сребърна медалистка в категории до 72кг. по свободна борба на Олимпийските игри в Лондон 2012  и Магдалена Георгиева - една от най успешните съзтезателки по академично гребане, Световен шампион в дисциплината скиф през 1978г.
Те поздравиха всички участници и им пожелаха да са здрави и усмихнати и  продължават да творят и да преследват мечтите си!


Станка Златева получи специален подарък от малката Лилия Тодорова от ЦДГ „Малкият Принц „ - град Пловдив, а талантливата художничка получи специална награда от НЧ”Европа”.


За доброто настроение на гостите отново се погрижиха нашите приятели от „А Парт” театър, с директор Сашо Петков. Актьорите Антон Рачев, Екатерина Кадийска и Ваня Давчева се превъплатиха съответно на Пиратът – Черната брада, Пухкавата медуза и Бисерната мида.


Тази година Дани Каназирева – общински съветник и лидер на „Съюз за Пловдив”,  не успя да присъства,  но получихме приветствие и мили думи от неин представител – Зарко Сарафян.


Веселите песнички на  ДВГ  „Пеещи котенца”, с ръководител Невена Кючукова допринесоха за веселото настроението на празника.


Едни от най - чаровните участници в артистичната програма бяха Наско и Гери от спортен клуб по танци „Импулс” град Пазарджик, с ръководители Ваня и Иван Александрови. Те грабнаха публика с техните два танца - Ча-Ча и Джайс.


Тази година новите ни партньори - талантливите изпълнители от вокална формация VIVA, с ръководител Станимира Манолова също допринесоха за празничната атмосфера с няколко изпълнения.

Мистър Орос и неговата помощничка отново очароваха малки и големи  с интересни фокуси.


Всички отличени художници получиха грамоти, парична и предменти награди, осигурени от НЧ „Европа”.

Празникът беше прекрасен!
Изказваме специални благодарности на Станка Златева и Магдалена Гергиева, че станаха част от него!

Благодарим още на:
- Театър „А Парт”, които винаги с радост се включват и съдействат във всички организирани от нас прояви!
- Невена Кючукова, която се справя с не леката задача да организира и обучава малките палавници от вокалната група, и също участват във всички наши прояви.
- Станимира Манолова и новите ни приятели от нейната вокална група
- Атанас Велчев, който ни помогна с озвучаването.
- Зорница Танева - секретар на НЧ "Европа" и водещ на проявата
- Дани Каназирева - за позитивното й отношение към нас!
Благодарим за съдействието на културен център "Тракарт" и на председателя на журито Жорж Трак.
Специални благодарности на Гергана Шопска, която всяка година се нагърбва с трудната задача да помогне в предварителното сортиране на рисунките и участва в журирането, както и на всички други приятели на читалището, които се включиха и съдействаха по организацията.

Изказваме благодарност и на всички деца от цялата страна, които участваха в конкурса, на техните учители и родители, които са ги насърчавали. 
Продължавайте да творите и спортувате!
И не на последно място благодарим на всички присъстващи на изложбата, че в този хубав почивен ден избраха да поемат моралната отговорност да са „будни” участници в културния живот на Пловдив!

СНИМКИ

Пловдивска обществена телевизия

Българско национално радио

Тъй като нямаше възможност да бъдат показани всички прекрасни рисунки се ангажираме да направим друга изложба и да покажем колкото се може по голяма част от таланта на българските деца!

Няма коментари:

Публикуване на коментар